Internet-marketing-groeitips

Meer Instagram volgers met deze tips

Gert Dobbenberg WSI - Wednesday, January 27, 2016

Instagram is praktisch onmisbaar in iedere social media marketing strategie. Topmerken die Instagram inzetten voor hun digitale marketing strategie zien gemiddeld een interactie ratio van 2.3% per volger. Dit is 0.2% hoger dan Facebook en 0.02% hoger dan Twitter. Dit in combin atie met het hoge aantal actieve gebruikers (meer dan 400 miljoen per maand)maken dat Instagram een MUST voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun social mnedia strategie op een hoger niveau te krijgen.

Op weg naar meer volgers

Er is geen magische truc. Even snel een grote schare aan volgers op Instagram realiseren is niet mogelijk. Wat wel kan, is uw strategie verbeteren en een schare aanvolgers opbouwen met de volgende tips:

 1. Een heldere strategie

Starten met een marketing campagne zonder een heldere strategie kan flink geld gaan kosten. Stel duidelijke doelen en werk gericht aan manieren om meer volgers te krijgen.

Begin met een concurrentie-onderzoek. Dit geeft een goed beeld van wat u kunt verwachten in termen van volgers uit je niche of branche. Het geeft ook een beeld van welk soort content populair is en over het gedrag van de doelgroep.

Besluit hoe uw benadering zal zijn. Welk verhaal vertelt u ? Een goed verhaal geeft je content zin en inspireert volgers en trekt meer volgers aan.

 1. Laat je account zien aan de buitenwereld

Maak het je doelgroep gemakkelijk en zorg dat je makkelijk te vinden bent met je account op Instagram.

 • Gebruik hiervoor andere sociale netwerken als Pinterest, Facebook of Twitter.
 • Overweeg een link naar je account op de website en sluit een link bij in uw email handtekening. Dit maakt het makkelijk voor anderen om u te vinden.
 • Volg anderen die populair zijn bij uw doelgroep. Geef recties op hun foto's.
 • Plaats je Instagram foto's in je blog artikelen en content pagina's.
 • Gebruik relevante hashtags. Hierdoor word je artikele gevonden in zoekmachines.
 1. Prijsvragen en campagnes

Gebruik prijsvragen om meer volgers te krijgen. Dit stuurt ook meer bezoekers naar uw website.

 


 

Wilt u ook 30% omzetgroei in 6 maanden tijd?

Internet blijft het belangrijkste ingredient voor groei in het bedrijfsleven. Met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van Internet Marketing helpen wij bedrijven grote groeicijfers te realiseren, ook in economisch mindere tijden. Wij kennen de geheimen van het internet en weten wat er voor nodig is om resultaat te behalen.  Neem contact met ons op voor een orienterend gesprek. 

Zaken doen met Internetbureau VitalBiz kost geen geld, maar betaalt zichzelf snel terug!

Like onze pagina op Facebook!

 • Home
 • Site Map
 • Copyright © 2004- All Rights Reserved.