Internet-marketing-groeitips

8 SEO aandachtspunten voor het bouwen van je website

Gert Dobbenberg WSI - Friday, November 21, 2014

Bij het bouwen van een website wordt zoekmachineoptimalisatie (SEO) overwegend achteraf uitgevoerd, meestal als de website achterblijft in de zoekresultaten. 

 • Hoeveel beter is het als je website is ontworpen voor een optimale vindbaarheid? 
 • Hoe mooi zou het zijn als je website als vanzelf hoog scoort in de zoekresultaten?

Neem de volgende punten mee in je plannen voor een nieuwe site en je zult ervaren hoe een succesvolle site veel beter vindbaar is en veel nieuwe klanten, omzet, contacten oplevert.


 1. Hou de code simpel. Er zijn veel manieren om de nieuwe website te coderen, het is dan belangrijk om de eenvoudigste vorm te kiezen. Hou de code zo klein en simpel mogelijk, net als de layout. De website werkt dan het beste in alle soorten browsers. Complexe code bevat grotere bestanden, wat betekent dat de pagina trager laadt. Daarnaast bestaat de kans op meer fouten in de code. Zoekmachines lezen de website het best en het snelst als de code compact is.
 2. Een blog is een cruciaal onderdeel van je website. Bijna iedere site heeft een blog, houd dit dus in gedachten bij het bouwen van de site en de keuze voor een CMS met een geïntegreerde blog. De blog heeft dan dezelfde look en feel als de website.
 3. De site moet consistent zijn, Alle content moet dezelfde structuur hebben. Kijk dus uit voor allerlei verschillende pagina-layouts, want dit maakt de website minder leesbaar en consistent.De content moet relevant zijn en de bezoeker verder helpen. Dit geldt altijd voor de blog, maar het geldt natuurlijk ook voor de Home pagina, product pagina’s en informatieve pagina’s . Denk er vantevoren dus over na welke content op welke pagina’s wordt geplaatst om een consistente site te bouwen zodat de gebruikerservaring optimaal is.
 4. De snelheid van de website heeft grote invloed op de ranking in zoekmachines, net als de gebruikerservaring. Maak je site dus zo snel mogelijk; kies een goede host in het relevante land, minimaliseer het aantal bestanden in HTML, CSS en Javascript. Gebruik waar mogelijk CSS3 in plaats van afbeeldingen. Maak de server sneller door database caching. Je kunt nog meer manieren vinden je site sneller te maken met de Google pagespeed tool.
 5. Gebruik een responsive ontwerp om de ervaring van de mobiele gebruiker te verbeteren. Het aantal mobiele website bezoeken neem hand-over-hand toe en je website moet daar op voorbereid zijn.
 6. Gebruikerservaring is waarschijnlijk het meest belangrijke aspect van de site. Schenk hier veel aandacht aan, maak een lijst met alle categorieën en pagina’s die je nodig hebt, en bepaal welke onderdelen het belangrijkst zijn. Bedenk hoe idere pagina bezocht gaat worden en plan de navigatie grondig.
 7. Zorg voor een SEO aanpak. Nieuwe blog berichten moeten zorgvuldig gekozen paginatitels hebben. Meta omschrijvingen effectief schrijven. Gebruik ‘alt’ tags bij afbeeldingen en relevante links in de content.

Een solide basis voor een gebruiksvriendelijke en vindbare website.Veel succes!Vragen? Neem contact met ons op! 


 

Wilt u ook 30% omzetgroei in 6 maanden tijd?

Internet blijft het belangrijkste ingredient voor groei in het bedrijfsleven. Met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van Internet Marketing helpen wij bedrijven grote groeicijfers te realiseren, ook in economisch mindere tijden. Wij kennen de geheimen van het internet en weten wat er voor nodig is om resultaat te behalen.  Neem contact met ons op voor een orienterend gesprek. 

Zaken doen met Internetbureau VitalBiz kost geen geld, maar betaalt zichzelf snel terug!

Like onze pagina op Facebook!

 • Home
 • Site Map
 • Copyright © 2004- All Rights Reserved.