Internet-marketing-groeitips

7 tips om je blog effectief en winstgevend te maken

Gert Dobbenberg WSI - Monday, August 03, 2015

Met deze 7 tips zorg je ervoor dat je blog bijdraagt aan de winstgevendheid van je bedrijf.


Bloggen

bloggen

Als je rondkijkt op het internet zal het je niet zijn ontgaan dat veel websites een blog hebben. Vaak krijgen deze blogs weinig aandacht en dragen ze niet bij aan conversie. Er is te weinig content, bijna nooit updates en de onderwerpen zijn gefocust op het belangrijkste sleutelwoord. Veel blogs zijn gevuld met artikelen zonder enige vorm van Call-to-Action of andere doelgerichte elementen. De vraag is dan ook: waarom zou je bloggen als de blog niet is gebouwd om te converteren (lees: geld mee te verdienen)?
Blog je voor Google?

Wat is de hoofdreden om te bloggen?
Om een betere ranking in Google te krijgen. Een blog is een effectief instrument om frisse informatie te publiceren met relevante sleutelwoorden om goed gevonden te worden. Op zich is dat geen slechte methode maar ook niet de beste manier om resultaat te halen.

Als je bedrijf geen website bezoekers zou krijgen via je blog, zou je dan blijven bloggen? 

Waarschijnlijk niet, als je alleen blogt voor SEO doeleinden. Helaas wordt het belangrijkste voordeel om zakelijk te bloggen meestal over het hoofd gezien..

Om je blog effectief te krijgen moet die deel gaan uitmaken van je verkoopmachine, dus bezoekers en klanten aanzetten tot actie.Maar hoe doe je dat dan?

Naast betere rankings in Google die zorgen voor meer bezoekers op je site, is een blog ook geschikt voor het bouwen van relaties, bezoekers actie te laten ondernemen en bezoekers klanten te maken.

Hier zijn DE 7 tips om van je blog een effectieve verkoopmachine te maken!


1. CTA (Call-to-Action)

Zorg voor een duidelijke Call-to-Action. Zet de bezoeker aan tot het nemen van actie. Als de bezoeker op je blog is terechtgekomen, is deze bezoeker duidelijk geinteresseerd in het onderwerp waarover je artikel gaat.
Zorg daarom voor een manier om in contact te komen met deze bezoeker, door bijvoorbeeld het aanbieden van een gratis E-book, aanmelden voor een waardevolle nieuwsbrief met updates over het artikel. Een bezoeker zal altijd geneigd zijn hierop te reageren omdat hij/zij meer wil weten over het onderwerp.
Voorbeeld Call to Action


2. Intern linken

Intern linken groepeert sleutelwoorden en verwijzen naar andere product pagina’s of andere blogartikelen om de bezoeker meer informatie te geven over een bepaald onderwerp. Hiermee kun je de bezoeker makkelijk naar een plaats op je website dirigeren waar hij of zij een dienst of product direct kan aanschaffen. Intern linken wordt door bezoekers als prettig ervaren omdat het makkelijk is om extra informatie te vinden.

3. Gerelateerde artikelen

Net als de vorige tip, is de gebruikerservaring beter als je meer informatie biedt over gerelateerde onderwerpen. Gerelateerde artikelen worden meestal aan het eind van het artikel geplaatst. Als de beozeker interesse heeft in meer informatie kan hij of zij gemakkelijk verder lezen. het vergroot het surfgemak en verleidt de bezoeker om te blijven lezen..

4. Recente/populaire artikelen

Als je een actieve blog hebt produceer je waarschijnlijk veel content. Het is best moeilijk voor een nieuwe bezoeker om in al die artikelen de juiste informatie te vinden. Benadruk daarom je belangrijkste en je recente artikelen om het makkelijk te maken de beste en meest recente informatie te lezen

5. SEO (Zoekmachineoptimalisatie)

Dit artikel begon hier al mee, optimaliseren voor Google moet niet de belangrijkste reden zijn, maar het helpt om verkeer naar je blog te trekken. Gebruik sleutelwoorden in de titel, meta data, afbeeldingstags en in de inhoud. Pas op voor over-optimalisatie; schrijf je artikel voor mensen en nniet voor zoekmachinerobots. Dus gebruik je sleutelwoorden niet te vaak, want daarmee beoordeelt Google je als ‘spammer’. Ook bezoekers hebben snel in de gaten of het artikel is geschreven voor een robot of om geinteresseerde bezoekers verder te helpen. Daarnaast wil je niet de indruk wekken dat je naarstig streeft naar hoge zoekmachine-rankings, toch?

6. E-mail/e-mail inschrijving

E-mail is een geweldig instrument om bezoekers terug te laten keren naar je site. Telkens als je een nieuw blogartikel schrijft kun je een email sturen naar je lijst met inschrijvingen. Als je erg veel nieuwe artikelen publiceert, kun je dit beter wekelijks of maandelijks doen, want je wilt natuurlijk niet dat de ontvangers van de nieuwsbrief je als opdringerig gaan ervaren. Stimuleer je bezoekers om zich aan te melden door bijvoorbeeld een gratis e-book aan te bieden. Benadruk dan ook de waarde van je nieuwsbrieven die zij (persoonlijk) gaan ontvangen .

7. Social media

Het gebeurt nog te vaak dat bloggers goede content schrijven, dit publiceren en dan gaan zitten wachten op de toestroom van bezoekers. Het artikel moet worden gepromoot om te zorgen dat het wordt gelezen. Je kunt niet verwachten dat mensen als vanzelf naar je website terugkeren en je nieuwe artikelen gaan lezen. Gebruik social media om je nieuwe content te delen. En dat betekent meer dan 1 berichtje op Facebook. promoot je artikel ook op andere kanalen zoals Twitter, Google+, LinkedIn enz. Bepaal je niche (doelmarkt) en wees niet te verlegen om je kennis te delen. Stel vragen als je artikelen publiceert en spoor bezoekers aan te reageren. Sociale media helpen je content verspreiden met hulp van anderen.
Voeg daarom social media knoppen toe aan je blog en een reactieveld bij ieder blogartikel. Daarmee geef je bezoekers de mogelijkheid direct te reageren en hun mening te geven.

Conclusie

Een blog biedt meer mogelijkheden dan alleen een hogere ranking in Google. Als er een duidelijke richting ontbreekt, zullen mensen de blog snel laten voor wat die is. Om je bezoekers vast te houden op je website vertel ze dan wat ze moeten doen. Gebruik Call-to-actions, interne links, gerelateerde artikelen, e-mail inschrijvingen en promoot je beste en nieuwste informatie. Maak je blog bekender door het aantal volgers via sociale media te verhogen en door zoekmachineoptimalisatie. Controleer daarom nu je blog op deze punten en pas deze 7 punten toe voor een grotere bijdrage aan de winstgevendheid van je bedrijf!


 

Wilt u ook 30% omzetgroei in 6 maanden tijd?

Internet blijft het belangrijkste ingredient voor groei in het bedrijfsleven. Met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van Internet Marketing helpen wij bedrijven grote groeicijfers te realiseren, ook in economisch mindere tijden. Wij kennen de geheimen van het internet en weten wat er voor nodig is om resultaat te behalen.  Neem contact met ons op voor een orienterend gesprek. 

Zaken doen met Internetbureau VitalBiz kost geen geld, maar betaalt zichzelf snel terug!

Like onze pagina op Facebook!

  • Home
  • Site Map
  • Copyright © 2004- All Rights Reserved.