Internet-marketing-groeitips

10 Tips om te winnen met Facebook Video's

Gert Dobbenberg WSI - Tuesday, August 09, 2016

Winnen met Facebook Video doe je met deze 10 tips:

Voor het plaatsen van video's wordt door de meeste marketeers Youtube gekozen. Met meer dan 300 uur videospeelduur aan uploads per minuut is dat geen wonder.
Ook Facebook-video liegt er niet om: dagelijks worden hier 4.000.000.000 video's bekeken.

Zorg voor meer fans op uw pagina door het gebruik van video op Facebook, en gebruik de volgende tips:

 1. Upload je video's rechtstreeks op Facebook, in plaats van ze te delen als link. Facebook vertoont rechtsreeks geuploade video's veel vaker dna die van Youtube of Vimeo.
 2. Vang de aandacht in de eerste 3 seconden. Met de autoplay functie aan loopt de video vanzelf als mensen gaan scrollen, dus grijp de aandacht met of zonder geluid. Een miniatuur maken kan ook voor meer aandacht zorgen.
 3. Maak een boeiende titel. Een miniatuur maken kan ook voor meer aandacht zorgen.
 4. Zorg voor exclusiviteit voor Facebook. Door de video alleen op Facebook te plaatsen, wordt het specialer en is de kans groter dat fans toekomstige video's zien.
 5. Maak een teaser, een beetje informatie als sleutel-citaat, maakt de verwachting groter.
 6. Voeg een call-to-action toe. Dit kan aan het eind van de video; bv. "klik door naar de website" of  "opnieuw afspelen van de video".
 7. Tag andere pagina's. Het help om het organische bereik van de video's te vergroten. Tag ook mensen in de video waardoor je geinspireerd bent, of die hebbwen bijgedragen aan de video.
 8. Gebruik video-insights om de prestaties te meten. Facebook biedt inzicht in aantallen views, aantal bekeken minuten, gemiddelde speelduur, kijkersloyaliteit, etc. Hiermee is zichtbaar hoe de video's worden gewaardeerd door de kijkers en kun je de volgende keer nog beter inspelen op de behoefte van de kijkers.
 9. Feature food. Video's over eten zijn het meest populair op Facebook. Niet voor alle bedrijven mogelijk.
 10.  Sluit de video in bij blog post en/of webpagina's, dit vergroot het bereik.

Neem voor meer informatie over het gebruik van sociale media in uw bedrijf contact met ons op.


 

Wilt u ook 30% omzetgroei in 6 maanden tijd?

Internet blijft het belangrijkste ingredient voor groei in het bedrijfsleven. Met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van Internet Marketing helpen wij bedrijven grote groeicijfers te realiseren, ook in economisch mindere tijden. Wij kennen de geheimen van het internet en weten wat er voor nodig is om resultaat te behalen.  Neem contact met ons op voor een orienterend gesprek. 

Zaken doen met Internetbureau VitalBiz kost geen geld, maar betaalt zichzelf snel terug!

Like onze pagina op Facebook!

 • Home
 • Site Map
 • Copyright © 2004- All Rights Reserved.